Fitness Classic 2016 -Huikea viikonloppu!

Fitness -kansan kevään odotetuin tapahtuma on takanapäin! Helsingissä Kulttuuritalolla järjestetty  Fitness Classic 2016 keräsi paikalle jälleen ihmisiä ympäri Suomea ja lavalla sekä katsomossa että kodeissa jännitettiin,koettiin huippuhetkiä, onnen kyyneleitä sekä epäuskoa ja pettymystä. Jokainen kilpailija teki suunnattoman työn kavutakseen lavalle, tuodakseen sen hetkisen parhaan kuntonsa kilpailutilanteeseen! Selvää on, että koko tunteiden kirjo oli nähtävillä lavan takana sekä  somekanavilla, ennen ja jälkeen kilpailun! Viikkojen ja kuukausien työn tulos kun mitataan yhdessä hetkessä ja lineupin yleisilme määrittelee muutamassa minuutissa jatkon! Kyseessä on arvostelulaji, joka laittaa tunteet niin katsomossa ja sen ulkopuolella kuin lavan takanakin kuohumaan ja jälkispekulointia voi jokainen seurata mielenkiintonsa mukaan, ehkä jopa tahtomattaan.

Kuva: Tommi Mankki
Kuva: Tommi Mankki

Olen seurannut jo useamman vuoden ajan fitness kilpailulajeja kehonrakennuksesta bikini fitnessiin erittäin suurella mielenkiinnolla. Olikin jopa erikoista yhtäkkiä katsoa tilannetta omin silmin lavan takaa sekä lavalta käsin, kisadieetistä puhumattakaan, joka on monella tapaa oppitie itseen!
Omalla kohdallani kisadieetin viimeisen viikon treenit olivat jopa tunteellisia ja taisi salilla joku naisellinen kyynelkin vierähtää  viimeisten treenien päätteeksi. Viikkojen rupeama alkoi tuolloin olla takana ja fiilis siitä, että olin onnistunut tekemään todellakin sen parhaani, oli uskomaton! Myös ajatus siitä, mistä vuosi takaperin lähdettiin liikenteeseen ja jälleen uuteen yritykseen, toi tunteita pintaan ja tekee niin edelleen. Kirjoitin jokseenkin haastavasta taipaleestani aiemmassa postauksessani.
b04f44eace1a193f15006e8a8a45624e
Saavuin Helsinkiin torstai iltana ja rentouduin heti äidin hoivissa aivan eritavoin kuin kotona koko dieetin aikana. Oli oikea ratkaisu saapua ajoissa paikalle. Tunne oli rauhallinen koko viikonlopun ajan ja tiesin, että vaikka mieli myllersikin dieetin aikana laidasta laitaan, olin nyt siinä pisteessä, että olin tehnyt kaikkeni ja parhaan mahdollisen suoritukseni keltanokkana. Tämä oli tavoitteeni koko kisaprepin ajan ja onnistuin siinä! Ylitin itseni ja sain kuntoni mukaisen, parhaan mahdollisen sijoituksen: 3. sija Bikini fitness Beginners -sarjassa! Huikein palkinto oli tietysti tieto pääsystä syksyn Nordic Fitness Expon SM -kilpailuun.

Kuva: Tommi Mankki
Kuva: Tommi Mankki

Beginners -kolmikolla oli mahdollisuus jatkaa  yleiseen sarjaan hieman myöhemmin iltapäivällä. Pohdin pitkään, haluanko osallistua tähän. Tiesin, että oma sarjani on kova ja itselläni oli jo tässä vaiheessa takki tyhjä. Oli vahva tunne siitä, että sijoittuminen kolmen parhaan joukkoon Beginners -sarjassa oli riittävä suoritus tähän saumaan. Mahtavan huoltajamme Nooran, sekä erittäin läheisen ystäväni kannustamana lähdin kuitenkin katsomaan tilanteen. Minulla ei ollut mitään odotuksia yleistä sarjaa kohtaan, sillä rakennan mielessäni omat tavoitteeni portaittaisiksi ja ensimmäinen askel oli saavutettu. Ajatukset olivat jo tässä vaiheessa syksyssä. Olikin siis suuri ja iloinen yllätys, että minut kuulutettiin lavalla toiseen vertailuun! Pidin sitä itselleni voittona tässä vaiheessa! Sijoituksella ei ollut mitään väliä. Sain tiedon olleeni yhdeksäs myöhemmin kilpakumppaniltani. Kaikkineen olen enemmän kuin tyytyväinen ja onnellinen ensimmäiseen kilpailuuni. Tästä on hyvä jatkaa seuraavalle askelmalle, joka on harjoituskausi!

Kuva: Tommi Mankki
Kuva: Tommi Mankki

Pohdittuani jälkeenpäin dieettiäni, olen ollut siihen kaikkineen tyytyväinen ja kuntoni oli hyvä. En harrasta jälkipyykkiä ”olisi pitänyt tehdä niin tai näin” -tyylisesti. Tottakai asioita voi tehdä lähes aina jollakin tavalla toisin, mutta yleensä ajatukseni on: viisaampana ensi kertaan. Tiedossa oli jo ennen dieetin alkua omat osa-alueeni missä on parannettavaa ja kehitettävää. Tämä kaikki tieto johtaa juurensa juurikin pitkäkestoisista selkäongelmistani, jotka konkreettisesti tekivät vielä vuosi sitten treenaamisesta hetkittäin täysin mahdotonta. Luonnollisesti silloin jokin laahaa perässä ja käytännössä kohdallani se on alakroppa. Tämä on syy, miksi en voinut enempää pyytää tältä kilpailulta ja miksi olen alusta loppuun tyytyväinen kisadieettiini ja ensimmäiseen kilpailuuni! Tämän parempi en olisi voinut olla!
Ensimmäinen kilpailukokemus dieetteineen kaikkineen on niin kokonaisvaltainen muutos sen hetkiseen arkeen, että itse en ainakaan tiennyt mitä odottaa. Onneksi tukenani koko matkan ajan kaikilla osa-alueilla oli tärkeä läheiseni ja ystäväni Juhani, valmentajani Kim Oddo sekä loistava Team Supermass Nutrition ja tiimimme avuliaat tytöt. Olen onnellinen myös tsemppaavista ystävistäni ja perheenjäsenistä! On merkityksellistä, että vaikka tiedät oman matkasi mutkat, vaikeudet sekä onnistumiset, joku oikeasti on nähnyt nämä kaikki vierestä ja jaksaa uskoa sinuun, kannustaa ja jollain tasolla elää taivalta kanssasi! Useimmiten ne pienet sanat saavat aikaan suurimman vaikutuksen, hyvässä ja pahassa. Ehkä joku treeniäni ja dieettiäni seurannut katsoo nyt jollakin tavalla eri silmin tätä ”fitness hömpötystä” ja on kenties huomannut, että edes bikini fitness lavalle ei kävellä suoraan kadulta!

Kuva: Tommi Mankki
Kuva: Tommi Mankki

Olen onnekas, että olen tämän kokemuksen rikkaampi ja näiden tietojen kanssa matkalla kohti syksyn SM-kilpailuja! Kehitettävää on, sitä on aina, mutta lähtötilanne on omalla kohdallani merkittävästi erilainen kuin vaikkapa vuosi takaperin tai vuoden alusta dieetille lähdettäessä. Tavoitteeni tulevaa kautta varten on yksinkertainen: paranna ja tee se kaikki mihin pystyt. Pystyminen on mielestäni rajallista, olenhan sen itsekin kokenut, että joku tai jokin saattaa katkaista tiesi kuin seinään, mutta tämän ajatuksen mukaan kun navigoidaan ja tehdään se paras suoritus, jossittelulle ei jää sijaa! Katsotaan mikä tällä mentaliteetilla on tulos Nordic Fitness Expossa.
Hanna E.

Team Supermass Nutrition
Team Supermass Nutrition

Kommentit

kommenttia